5 ползи от носенето на тренировъчни ръкавици

5 ползи от носенето на тренировъчни ръкавици

5 ползи от носенето на тренировъчни ръкавици

Носенето на ръкавици по време на тренировка е личен избор. Някои спортуващи не могат без тях, други тотално ги отричат.
Ще разгледаме внимателно 5 ползи от носенето на тренировъчни ръкавици. Така ще имате достатъчно информация, за своят избор.

По-добро сцепление

Едно от основните предимства на тренировъчните ръкавици е по-здравият захват, който те предлагат.
Понякога да се задържат тежки дъмбели или щанги може да е трудно, и много често се получава неприятно плъзгане.
Ръкавиците за тренировка са проектирани така, че зоната на дланта е конструирана специално, за да помогне здраво да се захващат тежестите при повдигане.
Ръцете се потят по време на тренировка.
Ръкавиците ще се погрижат, потта никога да не е причина тежестите да се приплъзнат от ръцете. Приплъзването може да е опасно ако държите тежки тежести върху тялото си. Ръкавиците правят тренировките по-сигурни.
 

По-удобно

Една от основните точки в полза на тренировъчните ръкавици е, че ръцете се чувстват много по-комфортно с тях.
Понякога тежестите могат да бъдат студени, груби и непривлекателни за захващане с голи ръце особено ако времето е студено. Ръкавиците помагат за решаването на този проблем, като ефективно защитават ръцете.
 

Поддръжка на китката

Много модели ръкавици също обвиват китките. Това е ценна допълнителна подкрепа за китките. Обикновено това чрез велкро лента, която може да се увие плътно около китката и да я направи по-стабилна.
Това предимство може да се използва и за рехабилитация на текущи проблеми с китките, докато все още се вдига тежестта.
Ръкавиците за вдигане на тежести помагат да се предотврати нараняване на китката във фитнес залата.
 

5 ползи от носенето на тренировъчни ръкавици

Ръкавици за фитнес RDX F14

Цена: 32.00лв.

Многофункционални. Удобни. Устойчиви. Изработени са от дишаща и разтеглива материя с ликра, като удобно пасват на ръцете. Предотвратяват появата на мазоли и поддържат добра хигиена – антимикробната облицовка заедно със захващането на велур увеличава сцеплението, като същевременно ви предпазва от бактерии.

Преглед


Мазоли и мехури

Вдигането на тежести за дълги периоди от време много често води до мазоли и мехури по ръцете. Използването на ръкавици спомага за избягване на този неприятен ефект върху ръцете. Понякога наранените ръце могат да попречат на тренировка в даден ден. Ръкавиците за вдигане на тежести предпазват от мехури.
 

Налягане

Ръкавиците за вдигане на тежести облекчават натиска върху ръцете при повдигане на големи тежести. Това позволява да се премине отвъд ограниченията на ръцете. Мускулите на гърдите и гърба на повечето хора могат да се справят с много по-голяма тежест, отколкото могат да поддържат необезопасените им ръце. Ръкавиците за вдигане на тежести увеличават капацитета на ръцете.
 

Не можем да не споменем и някои от минусите

  • Зависимост. Може да се привикне към носенето на ръкавици по време на тренировка. В такива случаи липсата им би накарала спортуващите да не се чувстват достатъчно добре.
  • Техника на повдигане. За някои упражнения лоста трябва да се държи в дланта близо до китките. При носене на тренировъчни ръкавици, често може да се случи лоста да се придвижи към пръстите, поради увеличената маса от ръкавицата.
    Това може да доведе до нежелан натиск върху китките, което увеличава вероятността от наранявания с течение на времето.
Ако все пак имате още съмнения, потърсете професионална консултация в онлайн магазина Sportdetox. Притежаваме голям практически опит в спорта и фитнеса, така че доверете ни се. Ще Ви предложим най-доброто на достъпни цени. Очакваме Ви!